Nyheder

Se de seneste nyheder fra Aalborg FRI-TID her.

Kom med til online Café FRI-TID

Café FRI-TID er et socialt fællesskab for personer med og uden handicap i Aalborg FRI-TID. Da vi ikke kan mødes fysisk i denne tid, afholder vi nu caféen online. 

Det gør vi indtil videre om onsdagen i maj og juni fra kl. 16-17, hvor vi mødes til hyggesnak og en sjov aktivitet.

Programmet er:

06.05.20: 20 spørgsmål til professoren.

13.05.20: Sandt eller falsk.

20.05.20: Musikquiz.

27.05.20: Banko.

10.06.20: Interesserunden: Fortæl om, eller vis os, en af dine interesser.

17.06.20: Musikquiz.

 

Vil du være med til et arrangement, skal du tilmelde dig på telefon: 25200027 (ring eller sms) eller på mail: mwk-aeh@aalborg.dk.

Så får du besked om, hvordan vi gør det rent teknisk.

Alle er velkommen, og det bliver smadderhyggeligt!

 

-----

 

Vær sammen med din FRI-TIDven på afstand!

Fri Tidven Grafik Tekst

I denne tid skal vi stå sammen ved at holde afstand. Det er derfor vigtigt, at du ikke mødes med din FRI-TIDven, men det betyder ikke, at I ikke kan have kontakt til hinanden – tværtimod!

Vi har samlet nogle ideer til, hvordan I kan være sammen, selvom I begge sidder hjemme ved jer selv. Og slip endelig fantasien løs og find på flere!

Venner på video: FaceTime og Skype er uvurderlige i denne tid! To klik på telefonen, computeren eller iPad’en og så kan du se og snakke med din FRI-TIDven, der måske sidder i den helt anden ende af byen! Fordelen ved at bruge FaceTime eller Skype er, at I nærmest sidder sammen, fordi I kan se hinanden. I kan begge hælde en kop kaffe op og skåle med hinanden, I kan vise jeres nybagte hjemmebag frem, og I kan endda spille spil sammen, som eksempelvis Yatzy, hvor I spiller med terningerne hver for sig, og den ene af jer skriver pointene ned.

Venskab over telefonen: Et almindeligt telefonopkald er bestemt heller ikke af vejen! Alle bliver glade, når ens FRI-TIDven ringer. Det kan være, at I bare lige tjekker ind hos hinanden og spørger om, hvordan det går. Det kan også være, at I sludrer i flere timer! Uanset hvad så er det en god ide at gribe røret og ringe sin FRI-TIDven op. Det vil sprede glæde hos alle.

Venskabelig chat: Brug de platforme, I plejer at bruge, endnu mere. Hvis I plejer at sende SMS’er til hinanden, så send en ekstra afsted i denne tid! Hvis I normalt sender sjove memes frem og tilbage, så tryk en ekstra gang på “del” i de næste par uger. Gør mere af det, I plejer at gøre på afstand. De små hyggelige hilsner i hverdagen betyder meget og giver altid et smil på læben!

Gamer-venner: Måske har I begge en interesse for Tetris, SIMS eller FIFA? Kunne det ikke være sjovt at game med din FRI-TIDven og derved mødes virtuelt på spillebanen? Online spil er en god måde at være sammen på om en fælles interesse.

Online pennevenner: Der er ikke noget hyggeligere end at modtage et online brev i mailboksen. En mail er en kærlig påmindelse om, at vi stadig tænker på hinanden, selvom vi ikke har mulighed for at mødes i øjeblikket. Tag dig derfor tiden til at skrive til din FRI-TIDven om eksempelvis løst og fast, dine tanker om situationen, vi alle står i, eller om nogle af de gode oplevelser, I to har haft sammen, og som I forhåbentlig snart kan komme afsted på igen.

TV2 Nord har samlet videoguides til, hvordan bl.a. FaceTime og Skype virker. Du kan se dem på deres hjemmeside.

Den ene måde er ikke mere rigtig end den anden. Det handler bare om at være der for hinanden i en svær tid.

Vi i Aalborg FRI-TID sidder naturligvis stadig klar ved telefonen og mailen, hvis I har nogle spørgsmål.

Pas på jer selv og hinanden!

 

-----

 

Vi har lavet nogle film om, hvad vi laver i Aalborg FRI-TID - se dem her:

Aalborg FRI-TID

Hvad laver de frivillige 

Det laver vi sammen

Birthe (1)

Tegnefilm om Birthe

Birthe er glad for musik og vil rigtig gerne til koncert. Men hun kan ikke tage alene af sted, fordi hun har fået en hjerneskade efter en blodprop - og derfor ikke kan klare sig på egen hånd. Så hun føler sig ret isoleret.

Klik på billedet, og se filmen.