Bliv frivillig i Aalborg FRI-TID


Ring til os på: 31990037 -
eller skriv sikkert til os ved at klikke her.

Inden vi fortæller dig en masse om Aalborg FRI-TID, så synes vi, at du skal høre fra Daniel, Rime, Signe og Lisa, hvad de synes om at være frivillige hos os:

Hvorfor er Daniel frivillig i Aalborg FRI-TID?

Hvilke opgaver har Rime i sit frivillige arbejde?

Hvorfor arbejder Signe frivilligt med denne målgruppe?

Vi har dig i kikkerten! Dig som har et overskud i hverdagen, som du gerne vil bruge sammen med voksne med fysiske, psykiske eller sociale udfordringer. Dig, der gerne vil have erfaring med socialt arbejde, og som brænder for at gøre en forskel for andre mennesker!

Hos os kan du blive frivillig for én person, en gruppe, i en social café eller i et arbejdsfællesskab.

 

Frivillig for én person (FRI-TIDvenner)

De personer, der drømmer om en en-til-en relation til en frivillig, har fortalt os om deres interesser og ønsker til aktiviteter. Hvis du melder dig som frivillig FRI-TIDven, så matcher vi jer ud fra jeres fælles interesser, geografi, kemi med mere.

Du kan læse mere om vores FRI-TIDvenner her.

 

Frivillig for en gruppe (FRI-TIDgrupper)

Ud fra fælles interesser bliver fire - seks voksne med udfordringer sat sammen i en gruppe. Til hver gruppe tilknytter vi to frivillige, der sammen står for at facilitere gruppen. Som frivillige i en FRI-TIDgruppe er det jeres opgave at stå for planlægningen af aktiviteter og det praktiske - og ellers bare hygge jer sammen med gruppedeltagerne.

Læs mere om vores FRI-TIDgrupper her.

 

Frivillig i caféen (Café FRI-TID)

Anden onsdag i hver måned afvikles Café FRI-TID, der oftest finder sted i Løkkegade 7, 9000 Aalborg. Her hygger deltagerne sig med hinanden, spiller spil, er på udflugt, hører oplæg og meget mere - og så spiser de altid sammen. Som frivillig i caféen bliver du en del af et lille hold af frivillige, som står for indkøb og afvikling af caféen - sammen med en koordinator fra Aalborg FRI-TID. 

Læs mere om Café FRI-TID her.

 

Frivillig i et arbejdsfællesskab (FRI-TIDsaktivisterne)

Er der et spændende event i Aalborg - så er FRI-TIDsaktivisterne på pletten! De er en stor gruppe, der sammen arbejder frivilligt til forskellige events. Som frivillig tovholder deltager du eventene, hvor du har kontakt til eventplanlæggeren, og du hjælper gruppen med at finde frem og komme i gang med opgaverne.

Læs mere om FRI-TIDsaktivisterne her.

 

Er du klar på endnu et par ord fra vores skønne frivillige? Så se med her:

Hvad er det fedeste ved Lisas frivillige arbejde?

Hvor meget tid bruger Rime på at være frivillig?

Signes anbefaling til andre der ønsker at være frivillige

Frivillig i Aalborg FRI-TID: En rejse vi tager på sammen

Når du bliver frivillig hos os, har vi en helt fast procedure for, hvordan dit frivillige arbejde starter op, udføres og til sidst afsluttes. De to FRI-TID koordinatorer Maria og Lise fortæller dig lidt mere omkring det i videoen her:

Bliv frivillig

Er du lutter øren, og vokser der en spirende lyst til at blive frivillig i maven på dig? Så kontakt os! Både hvis du vil vide mere, hvis du har spørgsmål, eller hvis du er klar til at springe ud i din frivillige rejse sammen med en eller flere andre, der vil sætte enormt stor pris på dit selskab!

Ring til os på telefon: 3199 0037 eller se vores liste med frivilligjobs ved at klikke her.

Frivilligpleje

I Aalborg FRI-TID har vi fokus på at skabe en god oplevelse for jer frivillige. FRI-TID koordinatorerne står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål eller brug for at vende noget, og vi holder løbende opfølgningssamtaler og sparringsmøder.

Vi holder fire årlige fællesarrangementer for frivillige på tværs af FRI-TIDs fællesskaber. Her får I mulighed for at lære hinanden at kende. Der er både arrangementer med fokus på det sociale og arrangementer med fagligt indhold på programmet.

FAQ


Hvad kræver det at blive frivillig?

Du behøver ikke at have kendskab til voksensocial-området på forhånd. Det vigtigste er, at du er åben og interesseret i at vide mere.

Det er dog vigtigt, at du har lyst til at være frivillig i minimum et år, hvis du vil være FRI-TIDven. På den måde når I to at lære hinanden at kende, og I får mulighed for at opbygge en relation. Hvis du deltager i andre frivilligopgaver, så tilpasses tiden og perioden naturligvis til det, du har mulighed for - og lyst til.

Derudover har vi nogle retningslinjer, du skal følge. Du skal aflevere en straffeattest, og du skal underskrive en tavshedspligterklæring.

Hvilke typer udfordringer/behov har de voksne, jeg kan blive frivillig for?

Alle er voksne, men deres udfordringer/behov kan være meget forskelligt.

Aalborg FRI-TID er forankret i Voksensocialafdelingen i Aalborg Kommune. Nogle af dem, vi finder frivillige til, har fysiske funktionsnedsættelser af forskellig grad. Det kan eksempelvis være spasticitet (hvoraf mange bruger manuel eller el-kørestol) eller blinde.

Der er også voksne med udfordringer af psykisk eller kognitiv karakter. Det er eksempelvis et udviklingshandicap, hjerneskade, autisme eller psykisk sårbarhed.

 

Hvordan bliver du frivillig i Aalborg FRI-TID?

Når du har kontaktet os, så aftaler vi et intromøde. Nogle gange foregår det i fællesskab med andre, der også gerne vil være frivillige. Andre gange er det et individuelt møde mellem dig og en FRI-TID koordinator.

Til det indledende møde taler vi om, hvad det indebærer at være frivillig i Aalborg FRI-TID, hvilke muligheder der er, og hvad du har tid og lyst til at lave som frivillig.

Ønsker du at blive frivillig FRI-TIDven, så finder FRI-TID koordinatoren et muligt match til dig ud fra dine interesser, ønsker og praktik. Dernæst holder du, den person du potentielt kunne blive FRI-TIDven og koordinatoren et fælles møde. Her lærer I hinanden lidt bedre at kende. Efterfølgende kontakter koordinatoren jer begge for at høre, hvordan I synes det gik. Hvis I begge har mod på at ses igen, så gør I dette på egen hånd. Hvis en af jer ikke ønsker at gå videre, så finder koordinatoren i stedet et nyt match.

Samme procedure følges, hvis du ønske at blive frivillig en gruppe.

Hvis du i stedet ønsker at blive frivillig til caféen eller i FRI-TIDsaktivisterne, så springer vi bare ud i det! Vi starter med at finde en dag, hvor du kan deltage i aktiviteterne første gang. Her efter tager vi en snak om, hvad du synes om det. Der vil altid være en FRI-TID koordinator, som hjælper dig med opstarten.

 

Hvor meget tid skal jeg bruge om måneden på at være frivillig?

De fleste frivillige bruger omkring to timer om ugen eller hver 14. dag. Dog finder vi altid et passende match til dig ud fra den tid, du har lyst til at stille til rådighed, og det du er interesseret i at lave.

Hvis du er frivillig for en FRI-TIDven eller frivillig i en FRI-TIDgruppe mødes I ofte i hjemmet eller ude til hygge/aktiviteter. Her er det jer, der i fællesskab afstemmer, hvor ofte I ses. Nogle har faste dage og mødetider, andre aftaler fra gang til gang, hvornår de skal mødes.

Caféen afvikles den anden onsdag i hver måned fra klokken 17 - 19. Her skal du i udgangspunktet altid være til stede. Ofte vil det være nødvendigt at handle på forhånd, komme tidligere for at gøre klar og blive efterfølgende indtil alle er hentet (flere af deltagerne har arrangeret transport til og fra caféen). Derudover vil der være planlægningsaktiviteter et par gange om året.

Som tovholder i FRI-TIDsaktivisterne varierer timeantallet. I nogle perioder er der events hver uge, andre gange er det hver 14. dag eller en gang om måneden. Gruppeaktiviteterne tager typisk to til tre timer ad gangen. Der er flere tovholdere tilknyttet aktivisterne, så I har hver især mulighed for at melde jer til og fra, så det passer ind i jeres kalender.